CRNA HRONIKA

Pijan pretukao suprugu

Novi Grad kod Odžaka

Ta. T.

4.5.2015

Odžačka policija je u nedjelju navečer u Novom Gradu uhapsila 30-godišnjeg R. M. zbog sumnje da je pretukao svoju 23-godišnju suprugu A. M. Pomoć policije zatražila je zlostavljana žena, koja je zbog napada razjarenog supruga pobjegla iz kuće i ostavila maloljetno dijete. 

- Dolaskom u Novi Grad naša patrola je na cesti zatekla napadnutu ženu. Ona je policajcima kazala da je suprug više puta udario šakom. Osim toga, policajcima je rekla da on posjeduje automatsku pušku. Ubrzo je patrola došla u dvorište njihove porodične kuće i zatekla vidno pijanog R. M. Odmah im je priznao da je pretukao suprugu te im dobrovoljno predao automatsku pušku. Kako je postojala mogućnost da nastavi s incidentima, policajci su ga uhapsili i pritvorili - potvrđeno nam je u policiji.

Pretučena žena pomoć je zatražila u odžačkom Domu zdravlja, u kojem je dežurni ljekar kod nje utvrdio lakše tjelesne povrede. U policiji su nam jučer kazali da će R. M. odgovarati krivično zbog nasilja u porodici i premlaćivanja supruge, ali i prekršajno zbog ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja.