GLOBUS

Bande modno osvještenih mladića siju strah Kinom, jure na motorima i mačetama kolju prolaznike

U gradu Jieyang, u provinciji Guangdong

Autor:Fena

4.5.2015

Stanovnici južnih kineskih gradova koji požele otići u noćnu šetnju ili vožnju mogli bi završiti teško ozlijeđeni u bolnici, ukoliko ih primijete motociklisti naoružani mačetama, piše The Epoch Times.

Zadnjeg dana aprila policija u gradu Jieyang, u provinciji Guangdong, objavila je hapšenje sedam osoba osumnjičenih da su članovi motorističke bande.

Policija navodi kako motobanda, koja operira u skupinama od tri do 30 osoba, posljednjih godinu dana nasumično napada pješake na manje prometnim cestama uz parkove i sela, najčešće u periodu od 23 do 4 sata ujutro. Napadaju i motocikliste te vozače nakon čega im vandaliziraju vozilo.

-Neke od žrtava ostale su trajno nepokretne - izvijestila je policija.

Članovi tih motobandi su uglavnom nezaposlene muške osobe, najčešće mlađi punoljetnici, odjeveni u skladu s trenutnim trendovima. Žrtve napadaju s motocikla koristeći duge noževe i sjekire svaki puta kad im postane dosadno u njihovim 'bazama', kafićima u gradu.

- Siječem ljude kako bih stekao hrabrost. Nakon dugog vježbanja sada se usudim i sam izaći te napadati ljude, možete reći da je riječ o napretku - izjavio je Chen, član bande.