CRNA HRONIKA

Nakon nesreće u Aleksin Hanu: Policija slučajno uhapsila provalnike

Užurbano se presvlačili na jednom proširenju

Autor:M.H.

4.5.2015

Prilikom izvlačenja vozila i tijela stradalih mladića iz Neretve, u mjestu Aleksin Han kod Jablanice policijska patrola za sigurnost saobraćaja je u nedjelju, nakon dojave, zaustavila vozilo Fiat Bravo u kojem se nalazilo pet osoba.

Naime vozači koji su putovali za Mostar primijetili su osobe iz ovog vozila kako se užurbano presvlače na jednom proširenju, nedaleko od mjesta nesreće, što im je bilo sumnjivo, nakon čega su to prijavili policiji.

Nakon što je vozilo, koje se kretalo u pravcu Sarajeva, zaustavljeno u Aleksin Hanu izvršena je kontrola i tom prilikom u prtljažniku su pronađene dvije fantomke, pajser, suzavac u spreju i drugi pribor koji je mogao služiti za provalne krađe.

 - Sve osobe iz vozila su uhapšene te su sprovedene u prostorije Policijske uprave (PU) Mostar na daljnju obradu. Riječ je o muškim osobama B.E. (41), M.A. (30) i B.N. (28), te ženskim osobama Dž.S. (21) i T.F. (21) -  kazao nam je Ljudevit Marić, viši inspektor u Uredu komesara MUP-a HNK, dodavši da je o svemu upoznato i Tužilaštvo HNK.

Uhapšenima je određen 24-satni pritvor a vozilo Fiat Bravo je prevezeno u krug PU Mostar.