SPORT

Ensar Hajder popravio rekord za fenomenalnih 5 sekundi

Plicač u vrhunskoj formi

E. M.

4.5.2015

Na posljednjem plivačkom mitingu u Essenu, koji se održao minulog vikenda, naš najbolji plivač, Tuzlak, Ensar Hajder ponovo se pobrinuo za lijepe vijesti.

Naime, uspio je popraviti još jedan u nizu rekorda, a ovaj put je u disciplini 200 metara prsnim stilom bio više nego uvjrljiv. Uspio je popraviti rezultat za fenomenalnih 5 sekundi, što je ogroman napredak. Plivači znaju šta znači i jedna stotinka ili par njih u nekoj od trka, pa s toga Hajderov rezultat ima posebnu težinu.

 - U Essenu sam na 50-metarskom bazenu imao sjajan vikend, te sam uspio srušiti još jedan državni rekord i to na 200 metara prsnim stilom. Novi rekord sada iznosi 2:25.26, te sam time dosadašnji rekord oborio za cijelih 5 sekundi! Također sam na ovom turniru uspio zabilježiti 4 pobjede: na 50,100, 200 prsno i 50 metara kraul. Turnir je služio kao provjera, te sam ga plivao iz punog treninga - rekao je Hajder.

Podsjetimo, naš plivač ove sezone ostvaruje izvanredne rezultate i već ima dvije isplivane B norme za Olimpijske igre u Riju. Hajder je učesnik i posljednjih Olimpijskih igara u Londonu.