CRNA HRONIKA

Opljačkana kuća u Banjoj Luci, šteta 70. 000 KM

Uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice

Autor:Srna

4.5.2015

Nepoznati izvršioci provalili su u porodičnu kuću jednog Banjalučanina iz koje su ukrali novac, zlatni nakit, razne vrste alkohola, odjeće, parfeme i druge predmete čime su, prema riječima oštećenog, počinili materijalnu štetu od 70.000 KM.

Teška krađa dogodila se u petak, 1. maja, u periodu od 11.00 do 22.00 sati u Gundulićevoj ulici u Banjaluci, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Banja Luka - Centar.

Policija u kordinaciji sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom preduzima sve potrebne istržne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i pronalaženju počinilaca.

Banjalučani čiji su inicijali N.U. /24/ i J.G. /23/ osumnjičeni su da su u petak, 1. maja, oko 2.50 časova na parking prostoru Hotela "Palas" i noćnog kluba "Kabare" u centru Banjaluke ispalili više hitaca iz vatrenog oružja i tom prilikom oštetili četiri vozila različitih vlasnika.

Nad osumnjičenima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su pušteni na slobodu. Oni se terete za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.