KULTURA

Kultne sarajevske komedije "Mahaluša" i "Mahalac" u Kamernom teatru

Jedinstven bosanski humor

Redakcija

4.5.2015

Sada već kultne sarajevske komedije „Ja, Mahaluša“ koja je igrala 155. put i nedavno obilježila četvrti rođendan i „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“ koji je u nepunih šest mjeseci igranja oduševio publiku diljem BiH i Regije, nastavljaju svoje uspješno „mahalanje“ na daskama Kamernog teatra 55.  

Novi hit Filter produkcije „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“ komedija je koja ne ostavlja nikog ravnodušnim jer ismijava lažne vrijednosti današnjeg društva. Na repertoaru Kamernog je u petak, 8. maja u 20 sati.

Mahalac predstavlja današnjeg muškarca koji se nalazi između tri vatre - majke, žene i svoje raje a uz to je opterećen i uputstvima o seksualnosti koja dolaze iz Evropske unije.

Izvanrednu kreaciju Mahalca donosi Nerman Mahmutović koji je u 20 prethodnih izvedbi pobrao sve simpatije publike dok njegovu suprugu, pokondirenu Evropljanku, u svojstvu i muzičke pratnje tumači Negra Čičić.

„Ja, mahaluša“ je nezamjenjiva komedija koja i poslije četiri godine igranja razgaljuje, oplemenjuje, zabavlja i obara s nogu.

U Kamernom, u petak, 15. maja, oni koji nisu uspjeli pogledati ovu hit komediju do sada, a i oni koji su je gledali nekoliko puta, imat će priliku da utvrde gradivo. I vide nenadmašnu Nelu Đenisijević i neodoljivog Nenada Tešića kao i strastveni Ansambl Cabaret u svojoj zamamnoj i rasplesanoj igri na daskama koje život znače.

Za ovu komedije o muško-ženskim odnosima uvijek se traži karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

Ulaznice se mogu rezervirati na blagajni Kamernog teatra 55 (033 550 475) svakim danom od 10 do 12 i od 16 do 20 sati.