BIH

Radnici banjalučkog "Kosmosa" sutra ponovo izlaze na ulicu

Protesna šetnja

Autor:Fena

4.5.2015

Štrajkački odbor banjalučkog preduzeća “Kosmos” sutra organizuje protesnu šetnju, jer Vlada Republike Srpske i nadležno ministarstvo nisu odgovorili na njihove zahtjeve.

Radnici, koji su već pet mjeseci u štrajku, tražili su promjenu rukovodstva preduzeća i isplatu najmanje dvije od 16 plaća, koliko se duguje zaposlenim u ovom preduzeću.

-Obećanje da će nadležni organi ispitati tokove novca u našem preduzeću nije ispoštovano. Ne razumijemo zašto Vlada stoji iza menadžmenta koji plaće isplaćuje iz kredita, a ne iz zarađenog novca, koji treba samo naplatiti i izvršiti transfer u preduzeće – ukazuje predsjednik Štrajkačkog odbora “Kosmosa” Željko Nikolić.

Zbog činjenice da se ne rješava teška situacija u “Kosmosu”, radnici su, kaže Nikolić, primorani da ponovo izađu na ulicu.

O ovim stavovima, uz napomenu da je u “Kosmosu” štrajk već peti mjesec, pismeno su podsjetili i entitetku premijerku Željku Cvijanović i ministra industrije, energetike i rudarstva Petra Đokića, te ponovo zatražili da se hitno riješi agonija u ovom preduzeću.