LJEPOTA I MODA

TAJNA SAVRŠENIH KOVRČI Otkrijte šta je to "Plopping"?!

Tehnika postala hit u svijetu

(Dž. Č.)

4.5.2015

Cure koje imaju kovrčavu kosu to dobro znaju: nije uvijek lako imati uredne i definirane kovrče. Ali šta biste rekli kad bismo vam otkrili tajnu - da je sve što vam treba jedna obična pamučna majica? Ova tehnika prozvana "plopping" postala je hit u svijetu, prenosi Cosmopolitan.

Nevjerojatno je malo potrebno da uneredite savršeno kovrčavu frizuru - dovoljno je nanijeti previše regeneratora, krivi šampon ili malo jače potegnete četkom za kosu: kovrče idu na sve strane, umjesto da lijepo kaskadno padaju na naša ramena, kao kod Beyonce. Ali, imati kosu kao ona, nije uvijek lako. S "Ploppingom" ste korak bliže savršenstvu.

Plopping je zapravo tehnika prirodnog sušenja kose, s jednim malim trikom. Vrlo jednostavno: nakon što operete kosu, rasčešljajte je s velikom četkom koja ima jako rijetke zupce kako ne biste oštetili kovrče, i nakon toga nanesite regenerator ili neku drugu njegu za kosu. Potom uzmite najobičniju majicu, po mogućnosti od pamuka, uzmite je u ruke uspravno i stavite ispred sebe, zaokrenite glavu kako bi kovrče pale prema dolje, i potom umotajte kosu u majicu kao što biste napravili i s ručnikom. 

I to je to!

Ostaje vam jedino da pričekate da se kosa osuši: 30 minuta, 2 sata, cijelu noć, koliko god treba, budite strpljivi jer nakon "Ploppinga" vaše kovrče će biti savršene.