LIFESTYLE

ZGROZILA SVIJET Ponosim se što ubijam životinje, a ako imate problem sa mojim fotografijama, ne gledajte ih

Jacine Jadresko je porijeklom iz Hrvatske

(Al. Ti.)

3.5.2015

Jacine Jadresko, koja živi u Kanadi, a porijeklom iz Hrvatske je svojim krvavim hobijem zgrozila javnost. Naime, ona uživa u brutalnom lovu divljih životinja i time se hvali na Facebooku gdje objavljuje fotografije na kojima pozira krvavih ruku i lica, s leševima ubijenih životinja, pored oderane kože svog plijena ili, pak, dok u rukama drži netom izvađene unutarnje organe životinja koje je ubila.

Time je izazvala popriličan bijes javnosti, između ostaloga i organizacija koje se brinu za prava i zaštitu životinja, no, sada je, u ekskluzivnom intervjuu za Total Split, progovorila o svojim razlozima, otkrila da svakodnevno dobiva prijetnje, te istaknula da je to njen hobi, da u tome uživa te da zaslužuje priliku da objasni svoje razloge.

"Dobivam prijetnje, da će me silovati, mučiti, ubiti..."

jacine-3

"Ne očekujem da se svima sviđa način na koji živim svoj život. Znam da je puno ljudi protiv ovoga što radim i to je u redu. Mogu to razumjeti. Prije dosta godina i ja sam bila protiv toga, ali to je bilo prije nego sam se upoznala s činjenicama", kaže ona, te dodaje: "Dobivam prijetnje. Svakakve prijetnje. Da će me silovati, mučiti i ubiti, a te se prijetnje dotiču i mog devetogodišnjeg sina.

A ako oni meni mogu tako slobodno i otvoreno prijetiti, onda i ja zaslužujem priliku da objasnim neke stvari, da se moj glas čuje, da iznesem svoje mišljenje na edukativan, smiren i informativan način. Nikada nisam lovila zbog slave ili popularnosti. To je hobi u kojem uživam vikendima. Pristala sam na ovaj intervju jer želim ispraviti sliku koju zbog pisanja u nekim medijima javnost ima o meni".

jacine-1

Nije, kaže, poubijala "stotine životinja", nego "22 različite vrste"

U intervjuu se, nadalje, Jadreško raspričala o svom djetinjstvu u Kanadi, kao i o počecima svoje ljubavi prema lovu. "Otkad sam prvi put uspješno ulovila kanadskog crnog medvjeda, koristim svaku priliku da odem u šumu i lovim", rekla je.

Na pitanje o tome kako komentira navode da je poubijala stotine životinja te kako sponzorira svoj, inače poprilično skup, sport, objašnjava: "Nikada to nisam rekla, da sam ih poubijala stotine, točno je da sam ubila 22 različite vrste životinja. A istina je, ovo je skup hobi, ali oduvijek znam s novcem i pametno štedim. Ne trošim na trivijalnosti i šoping kao što to inače rade žene".

jacine-4

Osvrnula se i na činjenicu da svoje krvave pohode dokumentira i hvali se njima na Facebooku. "Kao prvo, to je moja privatna stranica, lov je moja strast i ja sam na to ponosna", kaže ona te poručuje: "Ako imate problem s gledanjem fotografija mrtvih životinja, ne otvarajte moj profil i ne gledajte moje fotografije".