CRNA HRONIKA

Vladi Cabreri zapalili Ford koji je posudio

SARAJEVO Poznati ugostitelj treći put na meti piromana

Dž. BULBUL

3.5.2015

U starom dijelu Sarajeva, u Logavinoj ulici do broja 72, ispred zgrade jučer oko 2.50 sati ujutro namjerno je zapaljen automobil Ford Focus (T16-J-849), koji je koristio Vlado Cabrera, vlasnik "Pivnice" Sarajevo. Automobil je, inače, vlasništvo Cabrerirog prijatelja M. T. iz Sarajeva.

Dvojica privedena

U požaru je oštećena i Škoda Fabia (M71-K-988), vlasništvo Dž. A. iz Sarajeva, koja je bila parkirana pored Forda. Srećom, niko nije povrijeđen, a na automobilima je pričinjena materijalna šteta.

Pripadnici sarajevske policije sat nakon požara uhapsili su H. A. (26) iz Sarajeva i Dž. D. (29), državljanina Republike Srbije koji je privremeno nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti. Oni su predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Na licu mjesta u Logavinoj ulici zatekli smo spaljenu Škodu pored koje su stanari obližnje zgrade polijevali zgarište i čistili prilaz ulaznim vratima.  

vlado-cabrera-2

Vlado Cabrera: Neka policija radi svoj posao

Kontaktirali smo jučer i Cabreru, koji je već treći put na meti piromana. Kako je kratko rekao, okupiran je poslom i nema vremena za davanje izjava.

- Neka policija radi svoj posao. Ja moram raditi i zaraditi pare. Sve što sam imao reći, rekao sam ranije. Posudio sam auto od prijatelja i to je to - rekao je Cabrera.

Na naše pitanje na koga sumnja te je li mu poznat identitet uhapšenih, Cabrera je samo rekao da ne zna o kome je riječ.

Uništena bašta

Podsjećamo, 1. decembra prošle godine oko ponoći zapaljena je ljetna bašta "Pivnice" Sarajevo, čiji je vlasnik Cabrera. Prije paljenja "Pivnice", tačnije 21. novembra prošle godine, sarajevskim policajcima prijavljeno je da je u Logavinoj ulici do broja 72 namjerno zapaljen crveni Peugeot 407 (A32-M-939), vlasništvo Sarajevo Sevdah Festa, a koji je koristio Cabrera. Vještak protupožarne struke utvrdio je nakon uviđaja da je vozilo posuto zapaljivom tečnošću te zapaljeno.

Cabrera je tada izjavio da sumnja na Almera Inajetovića, koji mu je ranije iznuđivao novac. Za ove paljevine Inajetović zvanično nije osumnjičen.

Osuđen za iznudu

Zbog iznude novca od Cabrere Almer Inajetović se nagodio s Tužilaštvom pa je osuđen na osam mjeseci zatvora. Inajetović se optužnicom teretio da je od 2006. do 23. februara ove godine reketirao Cabreru, i to za mjesečni iznos od 800 do 2.800 KM. Policija je kod Inajetovića pronašla pištolj, a u metalnom sefu 42.000 KM, koje su mu bile oduzete, ali mu je novac iz sefa vraćen, jer je terećen samo za 1.200 KM koje su bile označene, a koje je uzeo od Cabrere.