CRNA HRONIKA

SARAJEVO Automafijaši BMW-om pokušali pregaziti policajce, jedan kradljivac ranjen

Sinoć u Vogošći

Am. KOVAČ

3.5.2015

Sarajevska policija obaviještena je sinoć oko 23.20 sati da je u ulici Igmanska bb, općina Vogošća,  primijećen BMW bijele boje, registarskih oznaka A60-O-160,  a koje je u prethodnom periodu ukredeno sa područja općine Ilidža. 

- Policijske patrole upućene su na lice mjesta i uočili su pomenuto vozilo i dvije nepoznete osobe u vozilu. Pri pokušaju kontrole vozača i vozila, vozač je vozilo BMW iskoristio kao sredstvo za napad na policijske službenike, usmjerivši ga u pravcu policijskih službenika, sa očiglednom namjerom da ih pregazi. Pri tom je u ruci suvozača uočen pištolj, također usmjeren u njihovom pravcu. Policijski službenici su, u cilju sprečavanja direktnog napada, upotrijebili vatreno oružje i tom prilikom ispalili nekoliko hitaca u pravcu pomenutog vozila - saopćeno je iz MUP-a KS. . 

U tom momentu je nepoznati vozač vozilom “BMW”,  udario dvojicu policijskih službenika, nanijevši im tom prilikom lakše tjelesne povrede, da bi nakon toga nepoznate osobe BMW –om pobjegle u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj je obavila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.

- Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici MUP-a KS su, u saradnji sa policijskih službenicima CJB Istočno Sarajevo, došli do saznanja da bi se u vezu sa  izvršenjem ovog krivičnog djela mogao dovesti P.M. (27) rođen u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Sarajevu, a koji se tokom noći samoinicijativno javio u bolnicu Kasindol sa povredama nanesenim vatrenim oružjem.On je podvrgnut operativnom zahvatu i nalazi se pod nadzorom policijskih službenika PS Istočno Novo Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela - navodi se u saopćenju MUP-a KS.