REGION

UBISTVO U HRVATSKOJ Sačekali ga na motorima, izvukli iz auta i upucali

U Glavnoj ulici u Sesvetama

(Am. K. )

3.5.2015

Više nepoznatih osoba likvidiralo je Vinka Žuljevića (57). Policija intenzivno traga za počiniteljima i vozilima, rekao je zamjenik županijske državne odvjetnice Jurica Ilić, pište 24 sata.hr.

Vinka Žuljevića Klicu upucali su jutros oko 7.55 sati u Glavnoj ulici u Sesvetama. Bio je umirovljeni časnik HVO-a, a povezivalo ga se s mafijaškim podzemljem.

Prema svemu sudeći, Klica se vraćao s mise, a komšije navode da su ga nepoznate osobe dočekale na motorima. Koliko ih je tačno bilo ne zna se.

Navodno su Klicu izvukli iz auta i onda ga ubili.

Klica je pravomoćno oslobođen za ubistvo Bugarina Veselina Marinova. U njega je ispucao više hitaca iz Magnuma u kafiću NBA u Chromosovom tornju u Zagrebu. No, sud je zaključio da ga je ubio u samoodbrani.

Bio je na glasu kao jedan od opasnijih ljudi u metropoli koji je iza sebe imao logiostičku podršku u vidu bivših vojnika HVO-a, koji su nakon rata iz BiH došli u Zagreb.

Tokom 90-ih bio je i prijatelj Vjeke i Marka Sliška koji su kasnije ubijeni u Zagrebu, a nalogodavci njihovih ubistava nikada nisu otkriveni.