CRNA HRONIKA

NEVJEROVATAN SLUČAJ U SARAJEVU Zaledili bombu, izvukli osigurač i ostavili je pred kućom da eksplodira kada sunce otopi led

Nakon što je autom pokušao usmrtiti Sulju Planju u naselju Koševo

Am. KOVAČ

3.5.2015

Pred kućom M.L. koja se nalazi u sarajevskoj ulici Breka jutros u 4.40 sati pronađena je neeksplodirana bomba, potvrđeno je za "Avazov" portal iz MUP-a KS.

- Naši pripadnici su obavili uviđaj i uklonili bombu, a za počiniocem ovog krivičnog djela se traga - kazali su nam u MUP - u KS.

No, kako saznaje "Avazov" portal bomba je pronađena pred kućom Eldina Mulića, koji je 16. aprila u 11.35 sati u sarajevskoj ulici Sutjeska do broja 5, vozilom Nissan pokušao ubiti pješaka Sulju Planju.

No, ono što je zanimljivo, kako je kazao izvor "Avazovog“ portala blizak policiji, počinioci su u ovom slučaju zaledili bombu i izvukli osigurač.

Bombu su potom stavili pred kuću kako bi eksplodirala nakon što sunce otopi led. No, srećom, do eksplozije bombe nije došlo.

mulic

Mulić: Pokušao autom usmrtiti Planju

Podsjećamo, Mulić je u ulici Koševo automobilom Nisan Maximo udario Planju, a potom pobjegao sa mjesta događaja.

Iako je pobjegao s lica mjesta on je pronađen brzom reakcijom policije, koja je prvo locirala vozilo kod nekadašnjeg kafića "Estrada“, a potom su Mulića sustigli i uhapsili kod Kaznenopopravnog zavoda Sarajevo.

Dan kasnije određen mu je jednomjesečni pritvor, a policija ga sumnjiči za pokušaj ubistva.

Planja je tada, pak, zadobio teške tjelesne povrede odnosno frakture obje potkoljenice.

suljo-planja

Planja: Zadobio frakture obje potkoljenice

Motiv zbog kojeg je Mulić pokušao usmrtiti Planju nije saopćen.

Mulić je hapšen i u februaru 2011. godine sa Smajom Hadžimusićem (25), kojeg je 1. aprila prošle godine nevjenačna supruga Enisa Eminović (20) usmrtila zarivši mu nož u grudi. Ona je osuđena na pet i po godina zatvora zbog ovog ubistva.

S Mulićem je tada hapšen i Velid Hadžimusić (23).

Planja je, pak, također bio poznat kao konzument droga, no u zadnje vrijeme se, kako tvrde njegovi poznanici, smirio i osnovao porodicu.