GLOBUS

VELIKA BRITANIJA SLAVI Kate Middleton rodila djevojčicu

Prinova u Kraljevskoj porodici

(Al. Ti.)

2.5.2015

Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton na svijet je donijela svoje i Williamovo drugo dijete. Vijest je s oduševljenjem dočekana u cijelom svijetu, a građani Velike Britanije slave!

Kate Middleton rodila je kćer dva i pol sata nakon dolaska u bolnicu, točnije, u 8 sati i 34 minute po lokalnom vremenu, a malena je teška 3,8 kg. Vijest o rođenju drugog djeteta budućeg kraljevskog para objavljena je na službenom Twitter profilu Kensington Palacea.

Cijela kraljevska obitelj presretna je zbog dolaska prinove, a oči cijelog svijeta sada su uprte u Lindo Wing bolnice St. Mary u Londonu, gdje će Kate i William prvi put svijetu pokazati svoju malenu princezu.

Princ William bio je sa Kate dok je trajao porođaj.

- Njezino Kraljevsko Visočanstvo i beba osjećaju se dobro. Kraljica, Vojvoda od Edinburgha, Princ od Walesa, Vojvotkinja Od Cornwalla, Princ Harry i članovi obje porodice su informirani o prinovi i presretni su zbog novosti, priopćila je palača kensington.

Djevojčica će biti četvrta u nasljednom redu za prijestolje Ujedinjenog Kraljevstva, nakon brata Georgea, oca Williama i djeda princa Charlesa.

Zasad se ne zna kada će biti objavljeno ime bebe. Kada se rodio princ George, javnost je nestrpljivo čekala dva dana.

Spol djeteta prije poroda javnosti nije bio poznat, no većina kladioničara uložila je na djevojčicu, a kad je riječ o izboru imena najbolje stoji Alice, slijede Elizabeth, Charlotte i Victoria.