LIFESTYLE

Kada dobijete novi posao, ovo nikako ne smijete da napišete na Facebook-u!

Kejltin Vols dobila otkaz prvi radni dan

(Dž. Č.)

1.5.2015

Samohrana majka iz Teksasa dobila je otkaz sa novog posla bukvalno prvog dana, jer je na svom Facebook profilu objavila neprimjeren status. Naime, Kejltin Vols (27) zaposlila se u zabavištu, a na svom profilu na društvenoj mreži objavila je status u kojem između ostalog piše kako “mrzi da bude u blizini djece”, prenosi Telegraf.

- Počela sam da radim na novom poslu, ali ja zaista mrzim rad u zabavištu - pisalo je u statusu ove mlade žene.

Status se vrlo brzo proširio Facebook-om, a kada je došao do očiju menadžera zabavišta u kojem se Kejtlin zaposlila, on ju je istovremeno obavijestio da više ne mora da dolazi na posao.

Volsova je izjavila da je ovaj Facebook status bio njen “ventil”, i priznala je da je pogriješila. Također je dodala da ne mrzi djecu, i da ima jednu kćerkicu koja je predivna.

- Zaista mi je bio neophodan taj posao. Samohrana sam majka koja pokušava da se snađe na sve moguće načine. Plakala sam jer me je sve ovo pogodilo, a ja nisam željela nikoga da povrijedim - rekla je Kejtlin za CBS News.

Sporni status više nije vidljiv na njenom profilu, a Kejtlin je zaključila da je naučila lekciju o postavljanju javnih postova na popularnoj društvenoj mreži.