NOGOMET

SKUPOCJENI ČETVEROTOČKAŠI Evo šta voze fudbalske zvijezde!

Ne štede na svoje "limene ljubimce"

D. K.

1.5.2015

Većina fudbalera poznati su kao ljubitelji automobila, a s obzirom na budžet kojim raspolažu, logično je da na svoje "limene ljubimce" neće štediti novac.

U nastavku teksta pročitajte koje skupocjene četverotočkaše, između ostalih, voze bh. reprezentativac i napadač Manchester Cityja Edin Džeko, veznjaci Evertona i Rome, Muhamed Bešić i Miralem Pjanić...

Edin Džeko

Kapiten reprezentacije BiH i napadač Cityja Edin Džeko svojevremeno se odlučio za Porsche Panameru. Model Panamere koji je vozio košta oko 150.000 eura, no čini se da mu je 'dosadio'. Stoga se Džeko odnedavno ulicama Manchestera vozi u Bentley Continentalu vrijednom oko 150.000 eura.

Muhamed Bešić

Muhamed Bešić prošlog je ljeta iz mađarskog Ferencvaroša prešao u Everon. Trebalo je to proslaviti, pa je kupio Lamborghini Huracan vrijedan oko 200.000 eura.

Miralem Pjanić

Rim je jedan od gradova koji ima najvećih problema sa saobraćajem, a Miralem Pjanić se svakodnevno mora probijati kroz nesnosne gužve. U toj svakodnevici Pjaniću 'posao' olakšava sportski Audi RS3 Sportback vrijedan oko 50.000 eura.

Luka Modrić

Luka Modrić, kao i svi igrači Real Madrida, vozi sponzorski Audi. Odlučio se stoga Modrić za veliki porodični automobil, luksuzni terenac Q7 3.0 TDI čija je cijena oko 100.000 eura.

Vedran Ćorluka

Vedran Ćorluka voli luksuzne i brze primjerke. Posjeduje Porsche Panameru vrijednu nešto više od milion kuna, ali i prestižni Ferrarijev model California vrijedan oko dva miliona kuna.

Mario Mandžukić

Mario Mandžukić u Atletico Madridu ima službeni Volkswagenov Passat, no u 'slobodno vrijeme' radije se Madridom i okolicom provoza u svom Mercedesu S klase vrijednom oko 150.000 eura. Svojedobno je Mandžo Evropom 'krstario' i u crnom Porscheu Panamera vrijednom oko 140.000 eura.

Dejan Lovren

Dejan Lovren Liverpoolom se vozi u luksuznom Range Roveru, porodičnom terencu vrijednom oko milion i pol kuna ili u novom crnom Mercedesu S65 coupe. Atraktivna crna jurilica košta oko milion i pol kuna.

Ivan Rakitić

Ivan Rakitić prošlog je ljeta iz Seville stigao u Barcelonu. Vozio je atraktivnu malu jurilicu Seat Leon Cupra R i BMW, a dolaskom u Barcu Raketa je preuzeo 'klupski' Audi A5 Sportback vrijedan nešto više od 80.000 eura, prenio je Goal.com.

Darijo Srna

Kapiten hrvatske reprezentacije i ukrajinskog Šahtara Darijo Srna vlasnik je porodičnog Bentley Continental čija je cijena nešto manje od dva miliona kuna. No za uživanje u brzini Srna si je priuštio atraktivni sportski Audi R8 vrijedan nešto više od milion kuna.

Leo Messi

Nije ni Leo Messi 'imun' na luksuzne automobile. Argentinac u kolekciji ima Ferrari F430 Spider, Maserati GT i GranTurismo S, Audi R8 Spyder, te klasik poput Dodge Chargera SRT8. Tu je i naravno 'službeni' Audi Q7. No čini se kako je Messijev 'ljubimac' ipak bijeli Maserati MC Stradale čija je cijena oko 180.000 eura. 'Bebica' ima 460 konjskih snaga, bez problema 'potegne' do 300 km/h.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović voli brzu, ali sigurnu vožnju. Sa saigračima je svojevremeno posjetio trkalište i oprobao se na stazi, a potom praktički pokupovao sve što mu se svidjelo. Zlatan u garaži nema puno, ali zna odabrati. Ferrari Enzo, Lamborghini Gallardo, Porsche 918 Spyder, Audi S8 i Maserati GranTurismo. Ah, da. Ima Zlatan i Volvo C30T5. 'Obični' gradski auto sa 'tek' 230 konjskih snaga!

Neymar

Neymar ima helikopter i jahtu, a u garaži može birati između Audija R8 GT, Porsche Panamere, klupskog Audija R6. No 'skromni' Neymar ima i 'obični' Volvo XC60 na kojem je i polagao vozački ispit! Cijena tog modela je oko 40.000 eura.

Wayne Rooney

Kapiten Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Wayne Rooney ima stila kad su automobili u pitanju. Prvi mu je izbor porodični terenac, luksuzni Range Rover Sport, no za 'slobodno' vrijeme ima nešto puno bolje. Tako njegovu 'ergelu' čine Lamborghini Gallardo, Bentley Continental GT, Aston Martin Vanquish, Audi RS6 te 'obični' Mini Cooper S 'za po gradu'.

Marco Reus

Borussijin Marco Reus obožava brzu vožnju, no na početku karijere nije imao baš za 'jurilice'. Prije za oldtimere. No čini se da nije imao ni za polaganje vozačkog ispita. Brz, žestok i s 540.000 eura na računu manje, Reus je Dortmundom i okolicom jurcao u svom Aston Martin Vanquishom, no i dalje bez vozačke dozvole, pa je posljednju kaznu platio 540.000 eura! U skladu sa primanjima...

Luis Suarez

Luis Suarez je porodični čovjek, pa se odlučio i za 'konzervativnije' automobile. Ima luksuzni terenac BMW M5 te klupski Audi A6, no priznao je kako se najsigurnije osjeća u prostranom Range Rover Sportu vrijednom 180.000 eura.

Cristiano Ronaldo

Kojim ću se danas provozati? Svakodnevna je to dilema Cristiana Ronalda. I tako dvadesetak puta... Portugalac ima Bugatti Veyron vrijedan gotovo dva miliona dolara, te dva Bentleya, Rolls-Royce Phanton, tri Ferrarija, tri Porschea... Naravno i 'službeni' Audi S8. No za mnoge je najatraktivniji primjerak u njegovu vlasništvu baš Lamborghini Aventador čija je cijena gotovo 400.000 eura.