KULTURA

Trebinje: Otvorena izložba dječijih radova

Umjetnost bez granica

P.M.

1.5.2015

 

U holu Kulturnog centra u Trebinju otvorena je izložba dječijih radova, nastalih na tromjesečnoj radionici koju su za djecu iz trebinjskih osnovnih škola i djecu članove Udruženja "Sunce nam je zajedničko“ organizovali članovi Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović“.

Kako je, otvarajući izložbu, rekla Nina Lojović Milinić, predsjednik Udruženja „Milorad Ćorović“ radionica je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova BiH.

- Naziv projekta je "Umjetnost bez granica“, a osmišljen je sa ciljem da se kroz školu likovnog izražavanja ukine barijere između djece i podstakne ih na međusobno druženje i kreativnost. Djeca su zaista pokazala veliko interesovanje za likovno stvaralaštvo i visok stepen kreativnosti, a mi radost što smo imali priliku da upoznamo dječiji svijet kroz njihovo likovno izražavanje. Cilj nam je bio da djecu uključim,  kako u likovni, tako i u svakodnevni život grada, odnosno da ih podstaknemo na međusobno druženje. Mislim da smo u tome itekako uspjeli - naglasila je Lojović Milinić i dodala da su na likovnim radionicama sa najmlađim osim nje radili i Snježana Domazet, Dražen Milić.

 

 

 

.