LJEPOTA I MODA

Šta sve možete koristiti iz njegove kozmetičke torbice?!

Posebno ako se zateknete na sleepoveru kod njega

(Dž. Č.)

30.4.2015

Iako se neki proizvodi reklamiraju kao prvenstveno ili isključivo muški, nema razloga da neke od njih ne isprobate ili povremeno posudite, posebno ako se zateknete na sleepoveru kod njega, bez vlastitog kozmetičkog arsenala, prenosi Cosmopolitan.

Britvica

Slobodno posudite njegovu (nekorištenu) britvicu i njome obrijte noge, pazuha i bikini zonu. Garantirano ćete si osigurati najbolje brijanje u životu budući da su muške britvice namijenjene otpornijim, tvrđim i debljim dlačicama od vaših. A osim što su učinkovitije, jednokratne muške britvice znatno su jeftinije od onih namijenjenih nama ženama.

Krema/gel/pjena za brijanje

Osim što ćete se osjećati svježije zahvaljujući mirisu znatno muževnijem od cvjetno-voćnih aroma na koje ste inače navikli, obrijat ćete se rekordno brzo budući da su muški proizvodi za brijanje puno podatnije teksture od vaših. I ponovno, koštaju manje...

Losion nakon brijanja

Na područje koje ste upravo obrijali slobodno nanesite losion nakon brijanja. Osim što će vam zaštititi od sitnih posjekotina, suzit će vam pore, mirisat ćete izvrsno, a i preventivno ćete djelovati protiv iritantnog urastanja dlaka. Kada ga jednom isprobate, poželjet ćete da se u vašoj torbici nalazi uvijek!

Gel za umivanje

Muški gelovi za čišćenje lica namijenjeni su muškarcima koji se u pravilu znoje više od nas žena te čija koža proizvodi više masnoća pa su samim time snažniji i abrazivniji od gelova namijenjenih ženama. Jednom sedmično posudite njegov gel i priuštite si temeljito čišćenje lica.

Krema za kosu

Posudite njegovu kremu za kosu i naglasite svoje kovrče, zagladite ravnu kosu ili jednostavno napravite super urednu, zaglađenu frizuru sa svakom dlakom na svom mjestu. Samo pazite da ne pretjerate s količinom i ne završite sa super neurednom, ljepljivom kosom.

Parfem

Zašto ne biste povremeno mirisali potpuno drugačije? Izaberite njegov seksi drvenasti, začinski parfem i uživajte u neodoljivom mirisu koji će vas podsjećati na njega tokom cijelog dana!