BIH

"Vaša kuharica" od sada u prodaji svakog prvog u mjesecu

Od četvrtka potražite nas na kioscima

Redakcija

29.4.2015

U novom broju donosimo recepte i zanimljive priče iz svijeta kulinarstva:

Okusi proljeća

Zeleni gospodar stola: Piletina i janjetina sa špinatom, njoke, pite, juhe, palačinke, domaće tagliatelle, salate, umaci, omleti...

Aromatično: Mirisno pečenje, janjetina, piletina...

Salata za užinu: S paradajzom, gljivama, piletinom ili tunjevinom

Slatki kutak: Panna Cotta, kuglofi, orahnjače...

Čuvar arome: Napravite torte, peciva, ribu, meso s medom...

Najbolje poslastice: Tiramisu torta, Raffaello torta, Nutella Cheesecake, Brownie torta

Dijetalna kuhinja: Slatkiši bez šećera

Gastro putovanje: Šta se jede u Toskani

Kuhaj za vikend, jedi cijelu sedmicu

Brzi obroci za cijelu porodicu

Trešnje: Slastice, kokteli, salate, namazi...

Savjeti za korištenje rerne  Zašto vam jelo ne uspijeva Zašto so ide u čokoladu, a šećer u supu Domaći hljebovi i peciva Koje kuhinjske alate treba redovno mijenjati  Zašto je dobro jesti ljuto Deserti „nabrzinu“