CRNA HRONIKA

Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17, Senad Ridžal smrtno stradao

Kobna bila nepregledna krivina na regionalnom putu Maglaj-Doboj

N. Br.

29.4.2015

U poslijepodnevnim satima na magistralnom putu M-17 u naselju Poljice dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradao Senad Ridžal (1966.) iz Maglaja.

Prema informacijama do kojih smo došli na licu mjesta, u trenutku nezgode smrtno stradali Ridžal bio je na suvozačevom mjestu, u Peugeotu, inače vozilu njegove auto-škole AS, a vozilo se kretalo u pravcu Doboja, dok je za volanom bila Rusmira Halilović, koja je bila na obuci.

Na jednoj nepreglednoj krivini, krećući se iz pravca Doboja, na dionici na kojoj je zabranjeno preticanje, na njih je naletjelo vozilo marke Škoda, kojim je upravljao S.H. iz Sarajeva. Kako se pretpostavlja, smrtno stradali Ridžal pokušao je izbjeći sudar, jer se vozilo zaustavilo uz samu zaštitnu ogradu magistralnog puta.

Teško povrijeđeni vozač Škode i Rusmira Halilović su nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Maglaj, prebačeni za Kantonalnu bolnicu Zenica.

Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji Policijske stanice Maglaj i dežurni kantonalni tužilac.

Dok je trajao uviđaj, saobraćaj je ovom dionicom magistralnog puta M-17 bio potpuno obustavljen i odvijao se regionalnim putem Maglaj-Doboj.