REGION

STRAVIČNO Vaspitačica tjerala dječaka na oralni seks!

Radnica vrtića u Čačku pod istragom

(Dž. Č.)

28.4.2015

Vaspitačica jednog čačanskog vrtića, stara između 40 i 50 godina, sumnjiči se da je seksualno zlostavljala četvorogodišnjeg dječaka iz grupe u vrtiću za koju je nadležna!

Nakon što su dječakovi roditelji prijavili događaj upravi Predškolske ustanove "Radost", vaspitačica je suspendovana, a slučaj su preuzeli policija i tužilaštvo.

Navodni pedofilski ispad dogodio se tokom rekreativne nastave na Zlatiboru, prije nešto više od mjesec dana, a dječak je sve prijavio roditeljima. Kako piše "Alo!", nekoliko dana poslije povratka sa planine, dječak je svoju majku pitao koji ona ima polni organ. Pošto mu je odgovorila, mališan je izjavio da i njegova vaspitačica ima isti i „da je sve vidio i probao i da je mnogo ružno“. Istu priču dječak je ispričao i pred ocem, nakon čega su roditelji riješili da ono što su čuli prijave direktoru i psiholozima vrtića.

Roditelji zlostavljanog mališana dali su izjave u policiji, a slučaj je preuzelo tužilaštvo koje će u daljem postupku utvrditi da li u slučaju ima elemenata krivičnog djela. Vaspitačica je prilikom saslušanja negirala sve optužbe i tom prilikom joj nije određen pritvor.

- Dok su druga djeca spavala tokom dnevog odmora, vaspitačica ga je odvela u kupatilo, skinula se i privukla dječakovu glavicu ka svom međunožju i tjerala ga da je oralno zadovoljava. Dječak je sve to podrobno objasnio, rekavši da više nikada ne želi to da radi - prenio nam je izvor uključen u ovaj slučaj.

Pošto psiholozi u Predškolskoj ustanovi nisu mogli da dođu ni do kakvog zaključka, direktorica PU "Radost" Vera Jovanović je roditeljima i djetetu zakazala razgovor sa kliničkim psihologom Doma zdravlja, kome je prisustvovala i načelnica dječijeg dispanzera. Pred svim sagovornicima, dječak je ponovio svaki detalj nemilog događaja. Čak je i detaljno nacrtao ono što je u tom trenutku vidio.

Stručni tim Dječijeg dispanzera sačinio je izvještaj o ovom događaju i poslao ga u Predškolsku ustanovu "Radost", uz ocjenu da se, po svemu sudeći, radi o seksualnom zlostavljanju i da o svemu treba obavijestiti policiju. Posebno se ističe da je pred svim kompetentnim sagovornicima, u četiri odvojene seanse, dječak ponovio svaki detalj neprijatne situacije.

- Slučaj smo prijavili policiji, a vaspitačica V. Š. suspendovana je do okončanja postupka. Osim toga, protiv nje je u okviru ustanove pokrenut disciplinski postupak. Roditelji čak nisu željeli da terete vaspitačicu, već su samo tražili premještaj djeteta u drugi vrtić. Međutim, shvatila sam da je stvar veoma delikatna i ozbiljna i obavijestila sam nadležne organe, jer želimo da se sazna kompletna istina - kazala je za "Alo!" Vera Jovanović, direktorica PU "Radost".