REGION

Šešelj vrijeđao Žene u crnom: Mnogo si ružna, vještice!

Prilikom današnjeg ročišta

(N. K.)

28.4.2015

Viši sud u Beogradu mogao bi 14. maja da objavi odluku o prijedlogu za rehabilitaciju zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića, pošto je u tom sudu danas okončan dokazni postupak.

Zahtjevom za rehabilitaciju se traži poništavanje presude od 15. jula 1946. godine, kojom je Mihailović osuđen na smrt streljanjem, kao i da mu se vrate građanska prava.

Sud je za 12. maj zakazao završne riječi predlagača rehabilitacije, a dva dana kasnije i mogućnost da objavi odluku o prijedlogu za rehabilitaciju Mihailovića.

Na ročištu su pročitani dokazi predlagača, kao i dokazi na koji su se pozivali historičari tokom svojih svjedočenja u ovom procesu.

Međutim, današnje ročište obilježio je verbalni sukob i uzajamno vrijeđanje lidera radikala Vojislava Šešelja i Žena u crnom, koji su prisustvovali tom procesu u velikoj sudnici Palate pravde.

aaa

Staša Zajović

Pošto je jedna od aktivistkinja Žena u crnom na kraju ročišta naglas rekla da želi da je straža zaštiti od ratnog zločinca, aludirajući na Šešelja, on joj je uzvratio da je "mnogo ružna".

Nakon toga, ispred Palate pravde Šešelj je, nastavljajući u istom, uvredljivom tonu, novinarima rekao da se iznenadio kada je vidio "koliko je Staša Zajović ružna, prava vještica", prenosi RTVBN.

- Ona je toliko ružna da iskonsko zlo izbija iz nje. Ono je trebalo pridaviti čim se rodilo - rekao je Šešelj, a upitan zašto vrijeđa žene, on je odgovorio da "u njoj nema ama baš ništa žensko".

Komentarišući proces, Šešelj je rekao da očekuje odluku o rehabilitaciji Mihailovića, ako bude odlučivano po "pravu i pravdi osim ako neka mračna sila ne odluči drugačije".