REGION

POLICIJA PUCALA U ZRAK Navijački obračun u Zadru: Više desetina huligana sukobilo se kamenjem i palicama

Incident prije košarkaškog meča

Autor:(A. Vr.)

28.4.2015

Uoči večerašnjeg košarkaškog susreta između KK Zadra i KK Šibenika u središtu Zadra na Branimirovoj obali kod mosta oko 15 sati sukobili su se navijači ova dva kluba, a zadarski policajci morali su pucati u zrak kako bi smirili navijački sukob.

Prema prvim informacijama iz zadarske policije, u kafe baru na Branimirovoj obali nalazilo se nekoliko desetaka navijača gostujućeg košarkaškog kluba iz Šibenika, koje je pokušala napasti grupa domaćih navijača iz Zadra.

Neslužbeno, domaći navijači pojavili su se maskirani, s palicama i kamenjem u rukama te su počeli napadati Šibenčane gađajući ih kamenjem, javljaju hrvatski mediji.

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan rekao je u utorak kako se ubrzo između navijača ispriječila policija te smirila situaciju, ali su morali posezati i za vatrenim oružjem.

zadar1-818442s0

"Policijski službenici koji su se tamo zatekli i stali između suprotstavljenih strana, u jednom trenutku su, s ciljem odbijanja napada i zaštite života ljudi, ispalili više hitaca u zrak iz službenog oružja. Nakon ovoga, napadači su se razbježali, a u tijeku je policijsko postupanje, piše u saopćenju zadarske policijske uprave.

Dodaju da je u toku policijsko postupanje, nakon kojeg će se znati je li bilo povrijeđenih.