BIH

BRAT UBIJENOG POLICAJCA U šoku sam, isti su mi u ratu ubili oca, majka ovo neće preživjeti!

Na RTRS-u oglasila se porodica

Autor:A. Vr.

28.4.2015

Anđelko Đurić, brat ubijenog policajca, izjavio je RTRS da su svi članovi porodice u očaju i da su njegovog brata ubili isti oni koji su i njegovog oca u prošlom ratu.

- Loše smo. Porodica je u kritičnom stanju, majka neće moći da preživi. Ja se borim, da li ću uspjeti da preživim ovo sve... Šta da kažem? Oca sam izgubio u ratu izgubio sam brata sad od istih tih - kazao je Đurić.

Podjsetimo, po nalogu glavnog tužioca formiran je istražni tim u koji su uključeni tužioci iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH, kao i istražitelji i stručni suradnici, koji će raditi na istrazi u ovom predmetu. Tužioci i osoblje će zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a RS i SIPA-e i partnerskim institucijama, prikupljati dokaze i vršiti istražne radnje sa ciljem potpunog rasvjetljavanja terorističkog akta u Zvorniku, navedeno je u saopćenju Tužilaštva BiH.

- Po naredbi glavnog tužioca, na mjestu događaja, tokom noći je obavljen uviđaj i izuzeti su forenzički tragovi, a provest će se dalje istražne radnje sa ciljem da se utvrde motivi napada kao i povezanost drugih osoba ili saučesnika, koji su sudjelovali u izvršenju krivičnog djela. Tužilaštvo BiH i policijske agencije nastavljaju intenzivan rad sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela - navodi se u saopćenju.