BIH

Lukač: Policijska struktura u BiH ima kapacitet da stanje sigurnosti drži pod kontrolom

Direktor Federalne uprave policije

Fena

28.4.2015

Direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač izjavio je danas da napad na Policijsku stanicu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) u Zvorniku predstavlja ozbiljan sigurnosni problem, koji može imati svoje sigurnosne implikacije.

Istaknuo je, istodobno, da je Federalna uprava policije MUP-u RS ponudila svoje resurse u cilju rasvjetljavanja ovog događaja.

Lukač je ukazao na potrebu ulaganja zajedničkih napora svih sigurnosnih struktura u BiH na očuvanju pozitivnog sigurnosnog stanja i preveniranju bilo koje nezakonite radnje koja može izazvati narušavanje tog stanja, te ugroziti sigurnost građana u našoj zemlji.

- Federalna uprava policije je pojačala mjere u vezi s osiguranjem objekata i osoba koje štitimo, a, također, se provode pojačane aktivnosti u oblasti borbe protiv terorizma - precizirao je direktor FUP-a, komentirajući upit u vezi sa sigurnosnom situacijom i mjerama koje FUP poduzima.  

Dodao je da slične aktivnosti realiziraju i kantonalne policije u Federaciji BiH.

- Policijska struktura u Bosni i Hercegovini ima kapacitet da stanje sigurnosti u našoj zemlji drži pod kontrolom - poručio je Lukač.