BIH

MUP KS odobrio skup u Dobrovoljačkoj

Cijeli događaj 3. maja

Fena

28.4.2015

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dalo je uvjerenje da će obilježavanja 23 godine od stradanja pripadnika bivše JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu proteći bezbjedno i dostojanstveno.

Članovi Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja sastali su se sa danas s pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, a odobreni su im raniji zahtjevi.

Predsjednik Pododbora Velimir Dunjić kazao je novinarima da su dobili uvjerenje i da će MUPKS-a zajedno sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske osiguravati skup.

- Nama je najbitnija bezbjednost učesnika skupa. Mjere bezbjednosti će biti podignute na viši nivo. Za sada nema razloga da skup ne bude održan - istakao je Dunjić.

Pododbor Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja je 21. aprila, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Kantona Sarajevo podnio je zahtjeve za suglasnost o održavanju skupa.

Prema programu obilježavanja stradanja pripadnika JNA, 3. maja će u 9.30 sati biti služen parastos u crkvi Svetog velikomučenika Đorđa u Miljevićima, a u 10.00 sati je planiran polazak za Sarajevo, gdje će na mjestu stradanja biti obavljen vjerski pomen, prislužene svijeće i položene ruže.

Dunjić kaže da maršruta kolone i mjesto obilježavanja ostaje kao i prošle godine, a da je novost u programu obilježavanja da će na mjestu stradanja pripadnika JNA biti obavljen i vjerski pomen u prisustvu sveštenika Srpske pravoslavne crkve.