BIH

Terorizam je globalni problem i svi se moramo uključiti u njegovo rješavanje

Sastanak Maureen Elizabeth Cormack i Mladena Bosića

A. L.

28.4.2015

Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Elizabeth Cormack izrazila je duboko saučešće porodici poginulog policajca Dragana Đurića, koji je sinoć ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku kao i svim građanima BiH.

Tim povodom Cormack je danas održala sastanak sa Mladenom Bosićem, zamjenikom predsjedvajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

- Terorizam je pitanje jednako značajno za SAD, BiH i EU. To je globalni problem u čijem dešavanju imamo dobru saradnju sa BiH i nadam se da će se ta saradnja uspješno nastaviti. Izražavam podršku građanima Zvornika, kazala je Cormack

Bosić je istakao da je terorizam globalna pojava u čijem rješavanju SAD imaju vodeću ulogu.

- Mi smo dio tog problema i smatram da se svi ljudi moraju uključiti u njegovo rješavanje. Velika odgovornost je na političaraima prije svega onih iz bošnjačkog naroda, koji treba da u saradnji svih nas učine dodatne napore da se ova situacija i "džepovi" potencijalnog terorizma stave pod kontrolu u interesu svih građana BiH, rekao je Bosić.

Pritom je istakao da političari ovo ne treba da koriste za svoje političke ciljeve i dizanje ličnog rejtinga na ovakvoj nesreći.

- Sve agencije i odgovorne za zaštitu sigurnosti građana treba da daju svoj doprinos za brz izlazak iz ove situacije, rekao je Bosić.