BIH

ČIVIĆ Veoma bitno prenijeti korektne poruke Bošnjaka iz Zvornika, osuđujemo Ibrićev napad

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske

Fena

28.4.2015

Nedim Čivić, poslanik iz Zvorinika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nakon sinoćnjeg napada Nerdina Ibrića na policijsku stanicu u tom gradu ističe da je veoma bitno prenijeti danas korektne poruke Bošnjaka iz Zvornika.

- Osuđujemo ovakav vid napada i mnogo žalimo što se desio naročito stoga što je područje Zvornika moglo poslužiti kao pozitivan primjer povratka Bošnjaka u prijeratne domove nakon proteklog rata u Bosni i Hercegovini. Imali smo zaista dobru sigurnosnu situaciju i u tom duhu treba nastaviti živjeti. Sretni smo što sa svih strana stižu osude i pozivi svim građanima Zvornika i šire na suzdržanost i toleranciju. Svi koji danas ne šalju umirujuće poruke ne žele dobro svom gradu - izjavio je Čivić.

On poručuje svim građanima na području Zvornika i šire da treba zajedno graditi povjerenje stvarano već 15 godina.

- Mislim da moramo zajednički nastaviti da gradimo budućnost naše djece na ovim prostorima. Još jednom osuđujemo napad i izražavamo duboku sućut porodicama - njegove su riječi.

Za Nerdina Ibrića Čivić kaže da ga nije poznavo već je iz priča drugih ljudi čuo da je bio blag, tih i umjeren čovjek, zbog čega je napad izazvao još veći šok.

Nerdin Ibrić, dvadesetčetvorogodišnjak, usmrtio je sinoć nešto iza 19 sati iz vatrenog oružja u policijskoj stanici u Zvorniku policajca Dragana Đurića a dvojicu njegovih kolega ranio.

Prema izvještavanju medija, u razmjeni vatre s policijom, pogođen je i Ibrić te podlegao povredama.

Povrijeđeni policajci su na liječenju.