CRNA HRONIKA

U Doboju uhapšeno pet osoba zbog iznude novca

Iznudili novac Željku Trgiću

N. L.

28.4.2015

Pet osoba je uhapšeno zbog iznude novca u Domu penzionera u Doboju, a prilikom napada korišteni su pištolj i puška. 

Željko Trgić (41) je Dom penzionera koristio kao alternativni smještaj, a u prošloj godini bio je uhapšen u akciji kodnog naziva „Golf“.

Od Trgića je iznuđeno 230 KM, zbog čega je uhapšen Goran Mihajlović koji mu je prilikom iznude prijetio kako će mu pucati u noge, te da će ga napraviti invalidom ukoliko ne vrati dug od 100 KM.

Mihajlović je od ranije poznat policiji, a prošle godine je dva puta pucao u automobil Rizaha Škilje. Također, bio je u zatvoru zbog ubistva Zdraviše Popovića, koje je počinio u gradskom parku 2006. godine.

Drugi napadač je Ognjen T., u čijem stanu je, kako saznajemo, nakon pretresa pronađeno i 228 stabljika indijske konoplje. Ognjen je i nakon što je novac iznuđen nekoliko puta udario Željka Trgića, a u napadu su učestvovali učestvovali su još i Blažen M., Goran J. i Nikola Đ. Svi osumnjičeni su uhapšeni, a njihovi stanovi su pretreseni na osnovu naredbe Tužilaštva. 

Trgiću pomogla djevojka

Kako saznajemo iz CJB Doboj, novac koji su osumnjičeni izuzeli predala im je Trgićeva djevojka. Naime, ona se nalazila u stanu sa Trgićem u vrijeme napada, te je u pratnji dvojice napadača otišla po novac u svoju kuću i predala im, pošto Trgić u tom trentku nije imao novac.