CRNA HRONIKA

Poznata imena Dobojlija koji su iznuđivali novac u Domu penzionera

Rasvjetljeno krivično djelo

N. L.

28.4.2015

Pet osoba je uhapšeno zbog iznude novca u Domu penzionera u Doboju. Prilikom napada korišteni su pištolj i puška, kao prijatenja napadnutom Željku Trgiću.

Željko Trgić (41) je Dom penzionera koristio kao alternativni smještaj, a u prošloj godini je bio uhapšen u akciji kodnog naziva „Golf“. Od njega je iznuđeno 230 KM, a zbog toga su uhapšeni Goran Mihajlović, koji je Trgiću prilikom ulaska u sobu gdje živi prijetio pištoljem. Mihajlović je prijetio kako će mu pucati u noge, te kako će ga napraviti invalidom ukoliko ne vrati dug od 100 KM.

Goran Mihajlović je prošle godine dva puta pucao u automobil  Rizaha Škilje, a smatra se da se njihovi obračuni dovode u vezu sa trgovinom droge.  Mihajlović je, takođe, bio u zatvoru zbog ubistva Zdraviše Popovića, koje je počinio u gradskom parku 2006. godine. Pištolj za koji se sumnja da je njime prijećeno, pronađeno je u travi, nedaleko od Mihajlovićevog stana.

Drugi napadač je Ognjen T., a kako saznajemo u njegovom stanu je, nakon pretresa, zbog iznude, pronađeno 228 stabljika indijske konoplje. Ognjen je i nakon što je novac iznuđen nekoliko puta udario Željka Trgića, nakon čega mu je ukazana ljekarska pomoć u Dobojskoj bolnici.

U napadu na Trgića učestvovali su još i Blažen M., Goran J. i Nikola Đ., a svi su uhapšeni i na osnovu naredbe Tužilaštva pretreseni su njihovi stanovi.

Kako saznajemo iz CJB Doboj, novac koji su iznuđivaži izuzeli je istima predala Trgićeva djevojka, jer Trgić isti nije imao kod sebe. Naime, ona se nalazila u stanu sa Trgićem u vrijeme napada, te je u pratnji dvojice napadača otišla po novac u svoju kuću i predala im.

Željko Trgić je nakon izjavio kako uopće nije dugovao novac Ognjenu i Mihajloviću, te je policija u Doboju trenutno pokušava utvrditi da li je dug zaista postojao ili ne, a krivično djelo Izuda, počinjeno u zgradi Doma penzionera u Doboju, do tada još uvijek neće biti u potpunosti rasvjetljeno.