BIH

Bosić: Situacija je veoma ozbiljna!

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma

Autor:Srna

27.4.2015

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladen Bosić izrazio je zabrinutost zbog terorističkog napada u Zvorniku, naglašavajući da je situacija u ovom trenutku veoma ozbiljna.

- Treba preduzeti mjere na rasvjetljavanju ovoga što se desilo u Zvorniku i napraviti procjenu šta može iz svega dalje da izaći. Na Kolegijumu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zatražit ćemo da se ne održava sjednica u srijedu, jer smatramo da ne postoje uslovi za to - rekao je Bosić novinarima u Istočnom Sarajevu, nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i ministrom bezbjednosti BiH Draganom Mektićem. 

On je rekao da će biti zatražena odogovornost i informacija šta se zaista dešavalo.

Bosić je zapitao šta su uradile institucije koje su dobile informaciju da se sprema određeni teroristički akt, naglašavajući da će, ukoliko se ova situacija ne istjera na čistac, ostati mogućnost novih terorističkih napada na Republiku Srpsku.  

- Smatramo da terorizam nema granicu i da ukoliko se cijeli region ne uključi u borbu protiv terorizma nije moguće izaći kao pobjednik u borbi sa ovim zlom - naglasio je Bosić.