KOLUMNE

Ohrabrenje uoči Izraela

Ličnost dana Izet Hajrović

A. Dr.

28.4.2015

I to se, napokon, desilo – naš fudbalski reprezentativac Izet Hajrović u nedjelju je postigao prvjenac u njemačkoj Bundesligi, donijevši bod Verderu na gostovanju kod Paderborna.

Hajrović je, kao i najveći dio sezone, bio na klupi, da bi samo minutu nakon ulaska na teren preciznim udarcem pogodio za konačnih 2:2.

Ovo može biti svojevrsno ohrabrenje selektoru BiH Mehmedu Baždareviću uoči junskog važnog okršaja s Izraelcima u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Možda upravo Hajrović bude Mešin džoker, kao što je to bio slučaj prije dvije godine u Slovačkoj.

Rođen je 4. avgusta 1991. godine u švicarskom Brugu, a pažnju na sebe skrenuo je dobrim igrama u Grashoperu, koje su mu u januaru 2014. donijele 3,5 miliona eura vrijedan transfer u redove turskog giganta Galatasaraja.

Istanbulska epizoda kratko je trajala pa je Hajrović u julu potpisao četverogodišnji ugovor s Verderom. Odigrao je 14 mečeva za „Zmajeve“ i dao tri gola, posljednji 31. marta u prijateljskom duelu s Austrijom.