CRNA HRONIKA

U toku pregovori Tužilaštva i odbrane Semira Hodžića

Suđenje za pokušaj ubistva Adelise Musić

Dž. Bl.

27.4.2015

U Kantonalnom sudu u Sarajevu u ponovljenom postupku danas je nastavljeno suđenje Semiru Hodžiću, koji je optužen da je 19. marta 2013. godine u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija pokušao nožem ubiti svoju djevojku Adelisu Musić, nakon čega je i sebe izbo po grudima i stomaku.

Nakon što je na prethodnom ročištu odbrana iznijela svoje prijedloge, jučer je tužiteljica Advija Hajdo-Balta rekla da se ne protivi saslušanju optuženoga te da ne vidi razlog zbog kojeg bi se trebalo obaviti novo neuropsihijatrijsko vještačenje Hodžića. Također se usprotivila saslušanju svjedoka Muje Lučkina, koji je trebao svjedočiti na okolnosti Semirovog i Adelisinog odnosa, rekavši da je svima poznato da su bili u vezi.

- Obavila sam razgovor s braniteljicom i optuženim. Razgovarali smo o sporazumnom priznanju krivice. Ništa još nije završeno. To je ostalo kao otvoreno pitanje - rekla je tužiteljica Hajdo-Balta.

Braniteljica Dženana Smailbašić potvrdila je da su u toku pregovori o priznanju krivice te je predložila neuropsihijatricu Zvjezdanu Jovanović, koja bi trebala obaviti novo vještačenje ukoliko to Sud dozvoli. Nastavak suđenja zakazan je za 27. maj.