NOGOMET

MIRALEM PJANIĆ Nije da nema kvaliteta u Premijer ligi BiH

Veznjak bh. reprezentacije i Rome

Autor:M. T.

27.4.2015


- Nije nerealno da dobijemo četiri od pet preostalih utakmica u kvalifikacijama, ali ne trebamo jačati pritisak na sebe, već dobijati jednu po jednu utakmicu. Ako bude tako, možemo dobiti četiri susreta i u najmanju ruku ići u baraž. No, o njemu neću da razmišljam. Trebamo iz sebe izvući maksimum i nadati se nečem više od baraža.

Ovo je za “Dnevni avaz” izjavio veznjak nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, koji je danas u Sarajevu učestvovao na godišnjoj konferenciji ASA Osiguranja, čije je zaštitno lice.

Dok o Romi nije smio pričati, naš veznjak govorio je o sebi, reprezentaciji i Premijer ligi BiH, jer je dan ranije gledao susret Sarajevo – Široki Brijeg.

- Bilo je lijepo i interesantno. Dvije dobre ekipe. Sarajevo je zasluženo pobijedilo. Znamo svi da je to podaleko od nivoa Engleske, Njemačke, Italije..., ali nije da nema kvaliteta. Siguran sam da će skraćenje Premijer lige koje će izvršiti Nogometni savez BiH donijeti njegovo jačanje, kazao nam je Pjanić.

Govoreći o reprezentaciji, naš venjak pohvalio je rad novog selektora Mehmeda Baždarevića, te izrazio uvjerenje da ćemo u junu savladati Izrael.

- Izraelci imaju dobar tim, ali su nas u utakmici u Haifi uhvatili u nezgodnom trenutku. Nakon nekoliko loših rezultata, sada je kod njih loša atmosfera. Bolji smo i vjerujem da ćemo pobijediti. A kada je riječ o selektoru, radi veoma profesionalno, po uzoru na evropske stručnjake. Mnogo pažnje poklanja razgovorima s igračima, sasluša naše mišljenje, mnogo analizira... Svi osjetimo pozitivne vibracije koje je unio u tim, izjavio je Pjanić.

(Opširniji intervju s Pjanićem pročitajte sutra u štampanom izdanju “Dnevnog avaza)