NOGOMET

Za pojačanja milion maraka: Husić dovodi Ibričića na Tušanj!

Prvo Zlatna karika, pa sklapanje dream tima

E. M.

27.4.2015

Nedavno je predsjednik tuzlanske Slobode Azmir Husić predstavio svoj novi, ambiciozni projekat pod nazivom "Zlatna karika". U naredne četiri sezone, odnosno godine, Husić želi da stabilizuje Slobodu, da klub konačno jednog posluje bar na nuli, bez gubitaka i minusa. Zato je sa svojim saradnicima nedavno priložio projekat "Zlatne karike" ljudima u Opštini, od kojih se sada čeka konkretan odgovor.

Hoće li ga gradonačelnik Jasmin Imamović prihvatiti ili ne, to će pokazati 11. maj, za kada je najavljena redovna Skupština kluba. Husić je još ranije istakao da se u slučaju negativnog odgovora, projekat vrijedan oko 8 miliona maraka , u kojem bi Opština participirala sa pola, a drugu polovicu bi uložio predsjednik Slobode, povlači sa funkcije prvog čovjeka kluba.

- Ja sam principjelan čovjek i nikada ne kršim svoja obećanja i obaveze. Mi iz kluba smo učinili mnogo u posljednje vrijeme, stabilizovali smo klub koji već sada poprima ponovo dio stare slave. Radili smo dosta dugo na "Zlatnoj karici" ,koja je po meni vrlo kvalitetan i dobar projekat. Ukoliko nam ljudi iz Opštine ne prihvate "kariku", ja ću se sto posto povući iz kluba. Tu nema dilema. Zato i očekujem da će naš projekat naići na odobravanje, tim prije što me je prije nekoliko dana zvao i sam gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović. Pretpostavljam da želi razgovarati o budućnosti Slobode - rekao je Husić.

husic-800

Husić: Uložio bi 4, a Opština Tuzla još 4 miliona

A, šta ako u tom slučaju Opština prihvati Zlatnu kariku ?

- U tom slučaju se mjenja mnogo toga. Mi u tekućoj sezoni igramo po planu i blizu smo da izborimo opstanak u Premijer ligi. Onda nas čeka puno obaveza i posla. Od naredne sezone je skraćenje lige, bit će velika borba za svaku loptu i prvenstveni bod. Mi se u tom slučaju trebamo pojačati i nećemo sjediti skrštenih ruku. Spreman sam za, recimo, četiri kvalitetna i provjerena igrača ukupno izdvojiti milion maraka. Mislim da bi to za početak trebalo biti dovoljno. Otprilike bi za dvije godine ugovora svako pojačanje moglo "težiti" oko 250.000 KM. Želimo da na neki način dovedemo "kapitalce" na Tušanj, ali o tome ćemo razmišljati kada dođe vrijeme - istakao je Husić.

Kako nam je Husić rekao, već je obavio razgovare sa bivšim reprezentativcem BiH - Senijadom Ibričićem. On danas igra sa skopski Vardar i ukoliko se usvoji plan "Zlatne karike", Husić sa svojim prvim saradnicima pravit će Slobodin "dream tim". Nebrojano puta je dosada istakao da Tuzla kao grad i Sloboda sa skoro stogodišnjom tradicijom (96. godina postojanja) zaslužuje jedan stabilan i kvalitetan fudbalski klub , koji će  svake takmičarske sezone izboriti plasman u neka evrospka takmičenja.