GLOBUS

BOLESNA PROPAGANDA TERORISTA Ovo dijete će vam biti prijetnja

Fotografija novorođenčeta nedavno objavljena na Twitteru

(Am. K.)

27.4.2015

Teroristi ISIL-a djeci ispiru mozak od najranije dobi, a to dokazuje i fotografija novorođenčeta nedavno objavljena na Twitteru. Na 'fotki' koju je naknadno podijelio jedan od protivnika ISIL-a Abu Ward Al-Raqqawi nalazi se tek rođena beba kojoj su iznad glave postavljeni pištolj, ručna bomba i rodni list ISIL-a.

- Ovo dijete neće samo nama biti prijetnja, već i vama - napisao je Al-Raqqawi koji kaže da je fotografiju objavila teroristička grupa u sklopu svoje radikalne propagande.

Teroristi Islamske države na internetu često objavljuju fotografije i videa u kojim pokazuju kako od malena djeci ispiru mozak, treniraju ih i uče kako se koristiti oružjem.

Prikazivanjem beba i rodnih listova ISIL-ovci poručuju da dugo namjeravaju ostati aktivni, tvrdi stručnjak za terorizam Clarke Jones, piše Daily Mail.

Nedavno su tako objavili fotografiju na kojoj su također novorođenče polegli na zastavu ISIL-a i okružili ga ručnim bombama, pištoljima i puškama. Osim toga objavljuju i video snimke na kojima dječaci od pet-šest godina uče pucati iz puške u punoj ratnoj opremi.

I dok se civilizirano društvo zgraža nad njihovim zlodjelima, militanti su uspješni u svom naumu i svakog mjeseca privuku oko 1.000 novih radikalista u Siriju, potvrdio je to predsjednik Sirije Bashar al-Assad.