CRNA HRONIKA

Trebinje: Izgorjela Opel Ascona Muniba Sadžaka

U naselju Donje Čičevo

P. M.

27.4.2015

U trebinjskom naselju  Donje Čičevo juče ujutro oko 6 sati izbio je požar na automobilu marke Opel vlasništvo penzionera Muniba Sadžaka.

Kako smo saznali u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Trebinje nešto oko 6 sati zaprimili su dojavu od strane pripadnika CJB Trebinje da u Donjem Čičevu gori automobil. Po dolasku na lice mjesta konstaovali su da je automobil već izgorio, te su samo obezbjedili da se vatra ne proširi.

U CJB Trebinje nam je potvrđeno da je ispred kuće u naselju Donje Čičevo izbio požar na automobilu koji je star 25 godina, te da je žarište požara na komandnoj tabli vozila, ispod volana, a uzrok požara je, najvjerovatnije, pregrijevanje elektroinstalacija

munib-sadzak

Prema riječima vlasnika automobila Muniba Sadžaka, koji je porijeklom iz Stoca automobil je parkirao ispred kuće u subotu u 10 časova i više ga nije pomjerao.

 - Ni na koga ne sumnjam,  nisam nikoga vidio, a imam i psa ovdje ispred kuće koji se nije oglašavao. Radio sam 32 godine u Stocu kao taksista i nikada nisam imao nikakvih problema. Putovao sam svuda po svijetu kao taksista, a i poslije rata sam išao u druge države od Hrvatske, Crne Gore, pa sve do Francuske i nikada nisam imao nikakav problem.  Ja sam došao ovdje da živim poslije rata sa svojom drugom ženom. Dobro se slažem sa svim komšijama Srbima i nikada me nisam naišao ni na kakav problem od gradske vlasti pa sve do ovih ovdje komšija, kaže Munib i dodaje da ga je probudila neka huka-pucanje,  te da je mislio u prvom trenutku da je neko sletio autom.

- Kada sam pogledao kroz prozor vidio sam da gori auto. Supruga je pozvala odmah policiju i vatrogsce, koji su brzo došli, ali automobil je već bio izgorio. Šta je izazvalo požar na mom autu ne znam, zaključuje Munib i dodaje da penziju dopunjava sakupljanjem sekundarnih sirovina, a i strastveni je ribolovac.