BIZNIS

ASA OSIGURANJE Zabilježili rast od 14 posto

Lider u brzini isplate šteta

Mi. K.

27.4.2015

U prethodnoj godini "ASA osiguranje" je ostvarilo najbolji rezultat kada je riječ o efikasnosti obrade i brzini isplate šteta, saopćeno je na konferenciji za novinare u Sarajevu.

U protekloj godini ova osiguravajuća kuća je sa 12,3 miliona maraka ukupne polisirane premije zabilježila rast od 14 posto, čime je ostvarila učešće od četiri posto na tržištu Federacije Bosne i Hercegovine.

Ostvareno je i širenje poslovanja na Republiku Srpsku, a zaposlenje su dobila 34 nova uposlenika i uposlenice.

U duhu jačanja i korporativnog vizuelnog identiteta zaštitno lice ovog društva, Miralem Pjanić, predstavio je znak "ASA osiguranja" te autorima uručio nagradu.

- Od ukupnog broja prijavljenih šteta u 2014. godini naša efikasnost prilikom obrade i isplate iznosi 96 posto, čime na najbolji mogući način opravdavamo ukazano povjerenje naših klijenata - kazao je Feđa Morankić, direktor Društva i predsjednik Uprave "ASA osiguranja".

Prema njegovim riječima glavni ciljevi ovog osiguravajućeg društva u 2015. godini su jačanje pozicija na području filijala Sarajevo, Mostar, Zenica i Travnik, kao i intenzivniji pristup prema tržištima Tuzlanskog, Unsko-sanskog i Bosansko-podrinjskog kantona.

- U odnosu na tržište osiguranja FBiH koje je raslo za 4,3 posto, mi smo ostvarili rast od 13, 9 posto što nam je jasan znak da smo na pravom putu i planiramo nastaviti tim kursom - dodao je Morankić.