NOGOMET

Zajko Zeba: Profesionalac sam, a Želji želim titulu

Donio bod Slobodi na svojoj Grbavici

Autor:E.M

27.4.2015

Jako su čudni fudbalski putevi.  Još čudnije sudbine koje se ne mogu izbjeći. Slučaj Zajka Zebe , fudbalera tuzlanske Slobode to najbolje ilustruje. U minulu srijedu je svojim prekrasnim golom donio Slobodi bod na Grbavici(1:1) , a već u narendom kolu protiv Viteze , bio je nazapaženiji akter.Ipak, još uvijek su svježa sjećanja,  kada je postigao pogodak za Slobodu, nije ga slavio. A, nije mu bilo ni lako.

- Razumljivo je da ga nisam slavio. Na Grbavici sam bio dugo , igrao sam velike utakmice za Želju , a sada sam postigao pogodak protiv njih. Bilo je teško , to moram priznati. Međutim , ja sam profesionalac , igram za klub od kojeg živim i zarađujem hljeb. To je tako u fudbalu. Želji idalje želim da osvoji titulu , a nama je osvojeni bod kao da smo pobjedili. Nama je svaki bod u borbi za opstanak od velike i izuzetne važnosti. Zato i naglašavam da je osvojeni bod protiv Želje skoro ravan pobjedi. Dobro je da smo u subotu slavili protiv Viteza i da polako ulazimo u mirniju luku, odnosno razdoblje – istakao je Zeba.

S Grbavice je otišao 2013. godine u Split, pa kasnije i do  Makedonije (Škednija). Ove zime skrasio se u Slobodu u kojoj pruža odlične partije. Predvodi potpuno novi tim Tuzlaka , protiv kojih se dosada , u osam proljetnih kola niko nije naigrao.

- Imamo zaista dobar, kompaktan i uigran tim. Dobro se slažemo na terenu i vidljiv je pomak. Mislim da smo se u dobrom svjetlu predstavili i protiv Želje. Nas idalje očekuje borba za opstanak i u takvoj konstalaciji svaki bod ili pobjeda je vrlo bitna. Drago mi je da smo slavili protiv Viteza (1:0) i da smo se na neki način ispravili, nakon što smo kiksali protiv Radnika(1:1) u Tuzli – rekao je Zeba.

Zeba kaže da mu niko na Grbavici nakon utakmice nije zamjerio što je postigao pogodak. Jednostavno se tako posložilo i život ide dalje. I navijači Želje su znali reći: ma može nam zabiti i pet komada, on je opet naš!