NOGOMET

FK Sarajevo doniralo novčana sredstva u iznosu od 8.780,00 KM za izgradnju Roditeljske kuće

Pomoć djeci oboljeloj od raka

Redakcija

27.4.2015

Bordo tim sa Koševa uključio se u pružanju podrške izgradnji Roditeljske kuće. Osim što promovišu projekat među svojim fanovima i ljubiteljima fudbala, naši bordo prijatelji su prilikom prodaje ulaznica odvojili dio sredstava.

Uprava kluba je odlučila da iznos od prodatih ulaznica dopuni donacijom kluba tako da je konačan iznos od  8.780,00 KM uplaćen na račun Roditeljske kuće. Hvala klubu FK Sarajevo  što su prepoznali značaj ovog humanog projekta i odlučili ga podržati. Hvala u ime dječice oboljele od raka i u ime udruženja. Među našim članovima ima mnogo navijača bordo tima.

Međutim, sigurni smo da će ovim činom FK Sarajevo dobiti još više simpatizera.

baner-roditeljska-kuca

Našim Divovima želimo mnogo sreće u narednim utakmicama i osvajanje titule. I da u što skorijoj budućnosti posmatramo utakmice sa terase Roditeljske kuće.

Ukupna vrijednost projekta Roditeljska kuća je 1.200.000 KM. Za završetak radova i puštanje objekta u funkciju potrebno je obezbjediti još 300.000 KM.

Kuća za roditelje djece oboljele od raka bit će površine 666  kvadratnih metara, imaće suteren, prizemlje i tri sprata, u njoj će biti deset apartmana, zatim multifunkcionalna prostorija sa igraonom i dnevnim boravkom, zajednička kuhinja i trpezarija, multifunkcionalna sala, te prostorije za Udruženje.

Također, svi koji žele pomoći nastavak gradnje Roditeljske kuće to mogu učiniti na sljedeći način: pozivom na humanitarni broj 090 292 014 i uplatom na TRN 1610000038890124.