BIH

LIVNO HDZ BiH, SDA i SNSD potpisali koalicijski sporazum

Formiranje vlasti

Fena

27.4.2015

Predstavnici tri parlamentarne stranke (HDZ BiH, SDA i SNSD) jučer su u Livnu potpisali koalicijski sporazum čime su otklonjene i zadnje zapreke oko formiranja nove vlade u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ).

 Po riječima predsjednika Općinskog Odbora HDZ-a BiH Livno Darinka Mihaljevića, nesuglasice između HDZ-a BiH i SNSD-a stavljene su u drugi plan, a sporazumom su definirane obveze i zadaće za svaku stranku odnosno potpisnicu sporazuma u idućem razdoblju. 

 - Ovih dana bi trebao biti održan kolegij Skupštine HBK-a, a za 4. maja je predviđeno održavanje sjednice Skupštine na kojoj bi bila potvrđena nova vlada ove županije - kazao je Mihaljević u izjavi za Fenu. 

 Istaknuo je kako se raspodjela ministarstava nije promijenila kako iz sporazuma tako i iz prošlog saziva te će koalicijski partneri (SNSD i SDA) i dalje zadržati Ministarstvo pravosuđa i uprave, Ministarstvo gospodarstva te Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih (SNSD) odnosno Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša (SDA). 

 Ostala ministarstva u koja spadaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta te Ministarstvo financija uključujući mjesto predsjednika vlade HBŽ-a je načelno pripalo HDZ-u BiH.