GLOBUS

OBAMIN PREVODILAC BIJESA Urnebesna izvedba američkog predsjednika na tradicionalnoj večeri

Predsjednik SAD-a priredio odličnu izvedbu

A.U.

27.4.2015

Predsjednik SAD-a Barack Obama sinoć je na tradicionalnoj večeri za predstavnike medija u Bijeloj kući izveo nesvakidašnju predstavu.

Na večeru na kojoj se, osim predstavnika medija koji prate rad Bijele kuće, pojavio i veliki broj poznatih, a već je tradicionalno da predsjednik na tom događaju demonstrira svoj smisao za humor.

Obama je doveo prevodioca „bijesa“ Luthera kako bi publici pojasnio ono što predsjednik stvarno misli.

„Računamo na medije da rasvjetle najvažnije događaje dana“, rekao je Obama, a kako je pojasnio prevodilac, predsjednik je ustvari mislio: „Računamo na Fox News da plaši bijelce glupostima“.

Na kraju „prevođenja“ Obama je i sam „poludio“ rekavši da je najveća glupost što pojedini političari donose grudve snijega u Senat kako bi dokazali da globalno zagrijavanje ne postoji, na što mu je Luther rekao da je lud i da mu ne treba prevodilac, a isto je poručio i njegovoj supruzi Michel.

Također, našalio se i na račun bivšeg republikanskog podpredsjednika Dicka Cheneya.

„Prije nekoliko sedmica Cheney je rekao da sam najgori predsjednik za njegova života. Interesantno, jer i ja mislim da je on najgori predsjednik za mog života“, rekao je Obama.

Nije poštedio ni Hillary Clinton koja putuje SAD-om u kombiju promovišući svoju kandidaturu za predsjednicu.

„Imao sam prijateljicu, prije samo nekoliko sedmica zarađivala je milione godišnje, a sada živi u kombiju u Ajovi“, kazao je Obama.

Obama se našalio i sa onima koji su poticali glasine da je musliman.

„Biti predsjednik nije lako. Moram popravljati loši sistem imigracije, izdavati veto, pregovarati sa Iranom i uz sve to naći vremena da se molim pet puta dnevno“, našalio se Obama.