LIFESTYLE

NOSTALGIJA Fotografije koje će nas vratiti u djetinjstvo

Današnje generacije nisu ovo doživjele

(Al. Ti.)

27.4.2015

Ako ste u osnovnu školu išli devedesetih, tada će vam slike koje vam prenosimo izazvati pravu nostalgiju. Neki od običaja već su odavno izumrli, no zanimljivo će biti vidjeti jesu li se neki od njih možda zadržali.

1. Šareni omoti za knjige i sveske. Ako ste imali sreće, roditelji bi vam izrezali i polijepili omote dok vi gledate omiljeni crtani prije dnevnika.

nostalgija-8

2. Ne znamo što danas djeca koriste za pisanje u školama, no ovako su izgledale preteče iPernica ili što već današnja djeca koriste.

nostalgija-7

3. Sjećate li se ovih šarenih olovki? Ako ste ih htjeli isprobati, obično ste se trebali sprijateljiti s jednom od dvije cure u razredu koje su ih imale.

nostalgija-6

4. 'Tetovaže' su se vjerovatno zadržale do danas.

nostalgija-5

5. Svaka pernica imala je ove strašne male spremnike tinte, čija je jedina zadaća bila zamrljati vam novu majicu ili cijelu pernicu.

nostalgija-4

6. 'Pola - cijelo' je bilo zabranjeno u školi, a ako vas učitelji ulove, privremeno bi vam uzeli cijeli bunt sličica koje ste kupili na kiosku ili 'pošteno zaradili' svojim vještinama.

nostalgija-3

7. Sjećate li se vremena kada su svi oni koji nisu kupovali piratske CD-e od svojih školskih kolega koristili WinMX kako bi užasno sporo skidali stvari koje će prodavati školskim kolegama na piratskim CD-ima?

nostalgija-2

8. Umbro torbe bile su znak prestiža.

torba-1

9. Kada bi vrijeme konačno postalo dovoljno dobro da tjelesni iliti fizičko imate vani, jedina lopta za nogomet u cijeloj školi izgledala bi ovako:

lopta-1

10. Povrede s fizičkog redovno bi izgledale ovako:

nostalgija-1