REGION

ISPOVIJEST NAVIJAČA SA DERBIJA U BEOGRADU Branio sam sina od huligana i borio se za njegov život

Veliki neredi izbili pred početak utakmice između Crvene Zvezde i Partizana

(Al. Ti.)

27.4.2015

Beograđanin Miloš Grbović (38), koji je sa 10-godišnjim sinom Aleksom bio na istočnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” kaže da je odjednom nastao haos, letjele su stolice i da su huligani kidisali jedni na druge, kao i da mu je jedino bilo važno da zaštiti svoje dijete, pišu Naše novine.

– Namjerno smo došli na stadion dobrih sat i po ranije da bismo izbjegli gužvu i moguće incidente u okolini. Nisam ni slutio da ću morati da spašavam dijete pred hordom huligana – rekao je Miloš.

navijaci-2

Kako kaže haos je počeo iznenada.

– Odjednom se sve uskomešalo. Neki su s “istoka” pojurili ka sjevernoj tribini, a sa “sjevera”su letjele stolice, bojao sam se samo da ne probiju ogradu između dvije tribine jer bi tada nastao neopisiv pokolj, siguran sam da bi bilo desetine mrtvih. Aleksa je srećom bio veoma smiren, u početku mu je sve čak bilo i zanimljivo, međutim kako se haos povećavao, dijete se uplašilo. Na nekoliko metara od nas protrčao je mladić potpuno krvave glave i sin mi se tada rasplakao. Povukli smo se pedeset metara dalje i jedva sam nekako uspio da ga smirim – priča Grbović.

Miloš dodaje da je nakon tog prizora utakmica pala u drugi plan, a kada se vratio kući, ženi je obećao da sina više nikada neće voditi na fudbal.