GLOBUS

DIRLJIV OPROŠTAJ OD KĆERKE KOJA SE PREDOZIRALA Ako uspijemo spasiti samo jedan život, nije umrla uzalud!

Ožalošćeni tata

Autor:(A. Vr.)

26.4.2015

Otac mlade djevojke iz SAD-a koja je tragično preminula zbog predoziranja heroinom objavio je potresno iskrenu osmrtnicu na portalu tributes.com, u kojoj otvoreno govori o bolesti koja je njegovo dijete stajalo života, te poziva druge roditelje s istim problemom da svojoj djeci pruže podršku te da im pokušaju pomoći.

Molly Parks imala je samo 24 godine kada je preminula od predoziranja, a u proteklih pet godina već je jednom bila na rubu smrti.

- Voljela je pozorište, modu, čitanje - pogotovo Harryja Pottera, i uvijek ćemo je pamtiti po njenoj neustrašivoj osobnosti i crvenom ružu, koji je bio njezin zaštitni znak. U svojem životnom putu donijela je mnogo loših odluka, među njima je bilo i eksperimentiranje s drogama, napisao je Tom Parks u osmrtnici.

osmrtnica-816879s0

- Borila se sa svojom ovisnošću o heroinu proteklih pet godina i jednom se već skoro predozirala. Njena porodica istinski ju je voljela i pokušavala je pružiti podršku koliko je mogla, dok se Molly borila s epidemijom heroina koja je bila toliko razorna po pojedince i  porodici u njenoj dobnoj grupi.

- Ako imate nekoga koga volite i bori se s ovisnošću, Mollyna porodica moli vas da učinite sve što možete kako biste ih podržali i usmjerili ih k rehabilitaciji prije nego što bude prekasno, napisao je Parks.

tomparks-816882s0