NOGOMET

Juventus poražen od Torina, Lazio neriješeno s Chievom

U okviru 32. kola italijanske Serije A

Autor:Fena

26.4.2015

Nogometaši Torina su u okviru 32. kola italijanske Serije A porazili gradskog rivala Juventusa rezultatom 2:1. 

Juventus je poveo sjajnim golom Andrea Pirla iz slobodnog udarca u 35. minutu. Izjednačenje Torinu je donio Matteo Darmian u 45. minutu na asistenciju Fabia Quagliarella.

U 57. minutu Quagliarella je na asistenciju Darmiana s pet metara pospremio loptu iza leđa Gianluigija Buffona. Do kraja susreta oba tima su imali po nekoliko dobrih prilika ali je rezultat ostao 2:1.

Drugoplasirani Lazio danas je remizirao u Rimu s Chievom 1:1. Rimski tim je poveo golom Miroslava Klosea u 57. minutu, a izjednačio je Alberto Paloschi u 75. minutu.

Bosanskohercegovački reprezentativac u timu Lazija Senad Lulić odigrao je 82. minuta, dok je drugi bh. igrač u timu Chieva Ervin Zukanović zamijenjen na poluvremenu.

Ovakav rasplet produžio je neizvjesnost u borbi za titulu prvaka, s obzirom na to da Juventus šest kola prije kraja ima 14 bodova prednosti nad Lazijom. Klub iz Torina već bi u sljedećem kolu mogao osigurati titulu ukoliko pobijedi Fiorentinu, a Lazio izgubi ili odigra neriješeno protiv Parme.

Genoa je savladala Cesenu rezultatom 3:1. Golove za Genou su postigli Andrea Bertolacci u 38. minutu, Diego Perotti iz penala u 48. minutu i Leonardo Pavoletti u 53. minutu, dok je jedini gol za Cesenu djelo Carlosa Carbonera u 69. minutu.

Reprezentativac BiH Milan Đurić je za Cesenu odigrao 80. minuta. Parma, koja će gotovo sigurno ispasti iz lige, pobijedila je Palermo s 1:0. Gol iz penala je postigao Antonio Nocerino.

Verona je kući protiv Sassuoloa slavila s 3:2, a strijelci za domaću ekipu su bili Juan Gomez i dva puta Luca Toni. Gol za goste je postigao Juan Gomez, dok je drugi bio autogol Vangelisa Morasa.

Ranije danas meč su odigrali Atalanta i Empoli koji je završen rezultatom 2:2, dok je sinoć Roma poražena u Milanu od Intera sa 2:1.

Od 18 sati igraju Fiorentina i Cagliari, dok će od 20.45 snage odmjeriti Napoli i Sampdorija.

Na vrhu tabele nalazi se Juventus sa 73 boda, a slijde Lazija sa 59, Rome sa 58, itd. Na začelju su Cesena sa 23, Cagliari sa 21 i Parma sa 16 bodova.