BIH

TRAVNIK Promovisan 131 diplomant, 13 magistranata i tri doktora nauka

Svečana promocija na Pravnom fakultetu

Autor:K. K.

26.4.2015

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku upriličena svečana promocija diplomanata, magistranata i doktoranata. Po prvi puta jedan fakultet Univerziteta u Travniku promovisao je doktore nauka.

U auli novog, savremenog objekta Pravnog fakulteta nadomak Kiseljaka promovisan je 131 diplomant  iz oblasti općeg i poslovnog prava, te 14 magistranata i tri doktora pravnih nauka. Obraćajući se prisutnim prof.dr. Rasim Dacić, rektor Univerziteta u Travnik je naglasio kako je ovaj Univerzitet u potpunosti izvršio integraciju i potpuno spremno čeka proces akreditacije.

ela-sakic

Foto: Avaz (Studentica generacije Ela Sakić)

Osnivač Pravnog fakulteta prof.dr. Ismet Alija najavio je kako ova visokošloska ustanova nastavlja sa svojim razvojnim putem, te je u tom smislu najavio kako od naredne akademske godine počinje  i nastavni proces na engleskom jeziku.

Za studenta generacije proglašena je Ela Sakić. Prof. dr. Osman Jašarević proglašen je za najboljeg profesora, a titulu najboljeg asistenata ponijela je Benjamina Londrc, viša asistentica. Najbolji uposlenik administrativne službe je Amina Hajdarević.