BIH

KO JE OTROVAO PSA GAROVA Livanjski korzo ostao bez maskote

Stanovnici ga godinama čuvali i hranili

Al. K.

26.4.2015

Prije nekoliko dana je primjećeno da se na livanjskom korzu i trgu ne viđa, po mnogima najljepši pas “lutalica” Garov, kojeg su neki Livnjaci redovno hranili i specijalnom hranom za pse  iz DM-a i Konzuma jer je bio čist, lijep, zdrav, umiljat i miran. Bio je maskota okolnih trgovina i kafića. Pronađen je mrtav, najvjerovatnije otrovan i bačen u kontejner uz Bistricu.

- Jednoga dana kad se skupe udruge za zaštitu životinja, oni koji su nepravedno izgubili na sudu, oni koji nisu dobili posao zbog vaših žena i rođaka itd. itd. budite uvjereni da ćete se i vi trovati. Nećete naići na zaštitu od Boga, bez obzira što ližete oltare i sjedite svaki dan sa svećenicima - zapisao je Livnjak Jako na Relax-portalu pitajući se u naslovu “Tko je otrovao psa Garu?”

rosic-ispred-dm-a-bez-otrovanog-garova

Foto: A. Kamber (Rosić bez Garova)

- Nedostaje mi. Svaki dan je šetao samnom i kao nagradu svakodnevno dobivao konzervu hrane iz DM-a ili Konzuma. Ne znam kome je smetao ako je bio zdrav, čist i prelijep. Nisam ga volio ništa manje od vlastitog psa. Otrovali su ga jer je kobajagi bio lutalica bez vlasnika, a nijedan pas nije imao toliko  vlasnika kao Garo. Pa u ovom gradu je daleko više ljudi lutalica nego pasa. Iz dana u dan ih je sve više na ulici i bez posla. Bitno je našminkati trg pa makar na njemu ne bilo ni psa - kazao je ogorčeni likovni umjetnik Momir Rosić o čijoj brizi za Garova je "Avaz" već pisao.