CRNA HRONIKA

INCIDENT U MOSTARU Ultrasi ciglama gađali izletnike

Privedene četiri osobe

M. H.

26.4.2015

Prilikom okupljanja planinara na izlet, na trgu Musala gdje je i planirano okupljanje, jutros je došlo do fizičkog napada između navijača HNK Zrinjski “Ultrasa” i sudionika izleta za građane u organizaciji PSD Prenj Mostar

Iz MUP-a HNK ističu da je do narušavanja javnog reda i mira došlo oko sedam sati. Izgrednici su na grupu izletnika bacali komade cigle i druge predmete.  Dvije osobe zadobile su povrede te im je ukazana ljekarska pomoć.

Iz policije navode kako su za sad privedene četiri osobe.

Viši inspektor u Uredu komesara MUP-a HNK Ljudevit Marić, u izjavi za novinare nakon incidenta na mostarskom trgu Musala, potvrdio je da su četiri lica privedena nakon ovog slučaja, te da je u tijeku kriminalistička obrada nad njima u prostorijama Policijske uprave Mostar.

- Jutros oko 7.05 sati u Opretaivni centar MUP-a HNK je dojavljeno da je na trgu Musala došlo do narušavanja javnog reda i mira. Pretpostavlja se da je grupa iz navijačkog kluba „Ultrasi“ napala dva planinara iz Planinarskog društva Prenj koji su na Musali čekali autobus kako bi se uputili na izlet. Gađani su ciglama i palicama i tom prilikom su planinari povrijeđeni, nakon čega su prevezeni u RMC „DR.Safet Mujić“ gdje su konstatirane lakše povrede. Nakon hospitalizacije pušteni su kući. Za sada su privedena četiri lica, koja nisu maloljetna.  Pretpostavlja se da ih ima još odnosno da ih je, po izjavama očevidaca,  ukupno bilo 10-ak i u toku je potraga i za ostalim napadačima, koji će također biti privedeni - kazao je Marić.

ljudevit-maric

Ljudevit Marić: Viši inspektor u Uredu komesara MUP-a HNK

Naglasio je kako motive napada još uvijek ne znaju.

- Sve će biti poznato nakon što se krim-obrada nad privedenim licima završi - dodao je Marić.