BORILAČKI SPORTOVI

NAJBOLJI U SVIJETU Kličko uvjerljivo odbranio naslov!

Jednoglasna odluka sudija

(J. Be. )

26.4.2015

Vladimir Kličko ušao je u ring 19. put braniti naslov svjetskog prvaka i to je uspio! Izazivač Bryant Jennings uoči meča nudio je prostora za iznenađenje, ali u Madison Square Gardenu ostao je bez ikakve šanse. No publika nije tugovala, nagradili su novog i starog prvaka pljeskom te na pravi način proslavili meč na koji su čekali dugih sedam godina, koliko borbe za naslov nije bilo u toj kultnoj dvorani, prenosi večernji. hr.

Ukrajinac je uvjerljivo stigao do jednoglasne odluke sudija - 116:111, 118:109, 118:109. Uputio je 546 udarca prema Amerikancu u tih 12 rundi, a prema njemu je stiglo njih 376. U metu su pogađali 144 puta, odnosno 110. Sve što je Jennings pokušao, brlo brzo je i "ukroćeno".

Što se same borbe tiče, bio je trenutak kad se činilo da bi Amerikanac možda mogao nešto postići i zabilježiti 20. pobjedu u isto toliko naslova. Jer, u šestoj i sedmoj rundi imao je određenu dominaciju, nekoliko udaraca "sjelo" je na pravo mjesto i publika je počela skandirati "USA, USA!" u nadi da bi mogli time pomoći Jenningsu. Nije išlo, Kličko se brzo "sredio" te preuzeo kontrolu.

- Jennings je pobijedio mnogo boraca u teškoj kategoriji i bio je težak protivnik - rekao je nakon borbe Kličko, iza kojeg je sad nevjerojatnih 67 profesionalnih borbi, od kojih je dobio 64 i imao tri neodlučene.

Što se izazivača tiče, nije bio zadovoljan sudijama i čestitka protivniku je izostala, barem pred predstavnicima medija.

- Svaki put kad bih ga počeo udarati, primio bi me na nedozvoljen način. Zato sam ga udarao u tijelo svom snagom, a udario sam ga sigurno barem stotinu puta. To se trebalo brojati i sigurno tad ne bi razlika bila ovolika - požalio se Jennings i nije bio toliko daleko od istine jer u desetoj rundi Klička je sudac Mike Griffin uistinu opomenuo zbog držanja protivnika.